23948sdkhjf

38 meter ren luksus

Danish Yacht i Skagen er i færd med at bygge verdens hurtigste luksusyacht.
Selv om finanskrisen for mange har betydet et brat stop for store projekter, findes der heldigvis stadig danske virksomheder, der kan hive opsigtsvækkende ordrer hjem. Et af de mere usædvanlige er man i gang med hos Danish Yacht i Skagen.

Til næste år forventer man nemlig at kunne søsætte den 38 meter lange superyacht, som går under navnet 38m Dayboat. Administrerende direktør Per Hesselbæk er godt tilfreds med, at det danske værft har formået at lande den lukrative ordre.

- Båden minder meget om superyachten Moon Goddess, som vi leverede i Miami efteråret 2006. Denne her er dog 10 fod længere og lidt hurtigere, forklarer Per Hesselbæk.

Til at drive båden har man nemlig valgt to tyske MTU 16V4000M93L motorer på i alt ca. 9500 hk, der sikrer en topfart på ca. 50 knob. Dermed bliver nybygningen verdens hurtigste to-motors superyacht, når den til sin tid bliver leveret til kunden på Cayman Islands.

- Den høje fart stiller blandt andet store krav til skroget, som bliver bygget i kulfiber komposit, som er 25 % lettere end glasfiber komposit. Det er et højstyrke, letvægtsmateriale, som vi har specialiseret os i her hos Danish Yachts, lyder det fra Per Hesselbæk.

Båden er tegnet af den meget anerkendte norske designer Esben Oeino og vil, når den søsættes, have en samlet vægt på 110 tons. For øjeblikket er man i gang med finish-arbejdet på bådens skrog, og snart er man klar til at vende båden og gå i gang med den luksuriøse indretning.

Danish Yachts har et eksklusivt samarbejde med Akoya, en fransk flyproducent, der producerer en lille vandflyver, der kan medbringes på Danish Yachts både. Flyet er to-personers og kan lande på vand, på land og på sne, den har marchfart på 300 km i timen og en rækkevidde på ca. 1.500 km.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078