Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal Metal NO Metal SE Detail Transport Træ/Møbler Overblik
 

Danske arkitekter bag bæredygtig bydel i Amsterdam

- Af Rasmus Gregersen

Christensen & Co. har tegnet en helt ny, bæredygtig bydel i Almere ved Amsterdam. Løsningen indeholder blandt andet energilager i strandklitternes varme sand.

Mangfoldighed, variation og bæredygtighed er centrale elementer i den nye bydel, Almere Poort, som skal bygges op over et storslået, menneskeskabt klitlandskab direkte ud til en 1,5 km. lang strandpromenade langs Eisel Meer lige nord for Amsterdam.

Masterplanen for Almere Poort omfatter 2.500 nye boliger samt mere end 200.000 m2 erhverv, rekreativt byggeri og service. Christensen & Co. (CCO) har udarbejdet projektet for Amvest BV, der er blandt Hollands største ejendomsinvestorer, og projektet er udført i samarbejde med BVR Byplanlægning og ZUS landskabsarkitekter, begge fra Rotterdam.

- Der er megen snak og mange gode intentioner i dag. Vi mener at det er muligt at gøre noget konkret og bygge bedre byer. I Almere har vi grebet chancen og anvendte bæredygtige koncepter til at skabe en vision for en levende by, som både er intens og tæt, men som også indeholder pauser af landskab, skov og strand siger arkitekt Michael Christensen, der er indehaver af CCO.

Han peger på, at fx klitterne indgår som en aktiv del af bydelens ambitiøse energikoncept, hvor varmen fra store solfangere lagres i klitterne om sommeren, så den kan hentes op igen om vinteren. Alle bygninger vil desuden blive ressourceoptimeret gennem anvendelse af genbrugsmaterialer og opsamling af regnvand.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 15.487 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ins­titu­tions­bygge­ri i vækst sætter spor hos Give Stålspær A/S

5. marts 2015 13:56
Give Stålspær A/S

Dansk Byggeri har netop udgivet en rapport for 2014 med de nyeste tal inden for byggeri.

Hey - Forårets poloer fra L.Brador er her!

5. marts 2015 11:05
Skydda Danmark A/S

Poloer i god, kraftig kvalitet og stilfuldt design er blevet et kendetegn for L.Brador. Nu er forårets tre modeller her.

Sidste chance for at få en plads til Hartmanns Academy 2015

5. marts 2015 12:32
Hartmanns A/S

Der er få pladser tilbage til Hartmanns Academy 2015 i København og Horsens. I år sætter Hartmanns Academy fokus på, hvilke nye krav der stilles til lederne her i tiden efter krisen.

5. marts 2015