23948sdkhjf

Stort underskud hos Stena Metall

Finanskrisen rammer skrotvirksomhederne hårdt, og det mærker man hos svenskejede Stena Metall, der kom ud af 2007/2008 med millionunderskud.
Genvindings-virksomheden Stena Metall er for alvor blevet ramt af de nedadgående konjunkturer. I 2007/2008 blev det til en nettoomsætning på 2,8 mia. kr., hvilket er en fremgang på ca. 200 mio. kr. fra året før. Årets resultat endte med et minus på 26,8 mio. kr., hvilket dog er bedre end sidste års underskud på 79,3 mio. kr.

- Resultatet for moderselskabet og koncernen er totalt set ikke tilfredsstillende. Negative konjunkturer i de sidste måneder af året præger flere af datterselskabernes resultater, således at de ikke helt leverer i forhold til budget, skriver Stena Metall i sit årsregnskab.

På grund af den finansielle krise har man afdæmpede forventninger til resultatet for 2008/2009. For at imødegå konsekvenserne har man forhøjet aktiekapitalen og dermed tilført selskabet yderligere 500 mio. kr.

Ledelsen søger herigennem at positionere virksomheden og datterselskaber i forhold til krisen for at udnytte de muligheder, som opstår i et turbulent marked, skriver Stena Metall i årsregnskabet.

Et yderligere skridt i bestræbelserne på at skabe bedre rentabilitet tog man i oktober, hvor man annoncerede, at man agter at lukke koncernens aluminiumsproduktion i Kolding .

Kilde: Stena Metall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094