23948sdkhjf

Viborg-virksomheden Tamsen Stålteknik styrer mod nyt rekordår

I løbet af de seneste tre år har det midtjyske smede- og maskinværksted femdoblet omsætningen.
Der er ingen krisesnak hos Tamsen Stålteknik. Viborg-virksomheden, der blev grundlagt i 2002, har stadig fuld fart på, og det kan aflæses på de økonomiske resultater.

- Vi har faktisk fordoblet omsætningen hvert år de seneste år. I 2006 endte den på 5 mio. kr., i 2007 på 12 mio. kr., og i år regner vi med at runde 26 mio. kr. Næste år tør jeg ikke sige, hvad vi ender på, men indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at vores vækst stopper, siger indehaver Rene Tamsen.

Masser af nye maskiner
Væksten er dog ikke kommet af sig selv. Rene Tamsen har hele tiden været nødt til at lytte til kundernes krav og investere i maskiner, der kunne virkeliggøre dem. I år er det derfor blevet til flere nyerhvervelser.

- Vi har fået både en laserskærer, en kantbukker og en cnc-styret sav. Det er gået rigtig godt med de mange nye maskiner, og der har også været en fin efterspørgsel. Specielt vores laser har været en succes. Den har vi belagt ud fra princippet ”hurtig levering frem for store serier”, og det er noget, der har været en succes blandt vores kunder. Der har i hvert fald været masser af efterspørgsel, fortæller Rene Tamsen.

Ny spåntagende afdeling
Men her stopper investeringerne ikke, og allerede inden jul regner Rene Tamsen med at modtage de næste maskiner.

- I første kvartal 2009 får vi installeret vores spåntagende afdeling, hvor vi får tre bearbejdningscentre og to cnc-drejebænke. Det er en afdeling, vi har valgt at investere i på opfordring fra vores kunder. Maskinerne bliver leveret før jul, og vi har allerede kunder, der har afgivet ordrer, så installationen skal være færdig i løbet af første kvartal, lyder det fra Rene Tamsen.

Derudover får Tamsen Stålteknik installeret Mastercam, så man nu er helt opdateret med en af markedets bedste CAD/CAM-løsninger.

- I alt kommer den spåntagende afdeling til at fylde 1.000 kvadratmeter, og den bliver så stor, fordi det udover selve bearbejdningsopgaverne også bliver aktuelt med en del montageopgaver. Det kan fx være inden for maskinopbygning og helfabrikater, tilføjer Rene Tamsen.

Herefter regner han dog med at holde en pause med investeringerne.

- Vi har masser af ideer til nye investeringer, men det bliver ikke aktuelt lige med det samme, konstaterer Rene Tamsen.

Han forklarer yderligere, at Tamsen Stålteknik er vokset kraftigt på et andet område; nemlig inden for bygningsstål. Det er et produktsegment, som virksomheden tog ind omkring sommerferien, og på trods af nedgangen i byggeriet har Tamsen Stålteknik også oplevet stor vækst her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079