23948sdkhjf

Danfoss hårdere ramt af finanskrise end ventet

Flere af Danfoss Koncernens forretningsenheder er blevet negativt påvirket i højere grad end ventet ved indgangen til 2. halvår af 2008. Krisen på de finansielle markeder giver lavere efterspørgsel og dermed lavere salg for Danfoss end ventet
- Vi må se i øjnene, at vores ambition om, at vi kunne kæmpe os gennem den nuværende lavkonjunktur uden at måtte ty til reduktioner i medarbejderstaben ikke længere er mulig at opfylde. Danfoss vil derfor i de kommende måneder foretage en række tilpasninger i flere forskellige produktionsenheder. Som det ser ud nu, vil den samlede nedskæring i Danmark i form af naturlig afgang, stillinger, der ikke genbesættes, og afskedigelser, nærme sig 350 arbejdspladser i år, siger koncerndirektør og COO Kim Fausing, der forklarer, at det er normalt for Danfoss, at der er et lidt lavere antal medarbejdere i slutningen af året, idet ferieafløsere og kortere ansættelser præger sommerhalvåret. Disse forhold ændrer imidlertid ikke ved, at reduktionerne vil være mere omfattende end normalt.

Også i nogle af koncernens fabrikker udenfor Danmark kan der blive tale om reduktioner i medarbejderstaben. Der forhandles blandt andet i Flensborg med medarbejdernes repræsentanter. Her er 45 medarbejdere blevet informeret om, at ordreindgangen er for lav til at opretholde det nuværende niveau.

- Vi vil naturligvis gøre vores yderste for at hjælpe de medarbejdere, der bliver påvirket af disse reduktioner, med at finde ny beskæftigelse indenfor eller udenfor Danfoss, fastslår Kim Fausing.

Det er koncernens forhåbning, at en række af de forretningsenheder, der fortsat har vækst på grund af den stigende interesse og efterspørgsel efter komponenter og løsninger, der kan reducere energiforbruget, vil være i stand til at tilbyde beskæftigelse til de medarbejdere, der rammes af nedskæringerne.

- Vi kan imidlertid ikke love, at det vil være muligt, da den globale, finansielle krise tilsyneladende er så dyb, at det også kan få effekt i de hidtidige vækstsektorer og områder, påpeger Kim Fausing, der tilføjer, at koncernledelsen har anmodet alle forretningsenheder om at satse på efteruddannelse og opkvalificering af medarbejderne.

- Vi ved jo alle, at konjunkturerne vil vende på et tidspunkt, og derfor vil vi naturligvis have behov for en så kompetent og kvalificeret organisation som muligt, siger Kim Fausing.

Han tilføjer, at Danfoss ikke ændrer sine forventninger til året som helhed, men at de seneste ugers kollaps i flere dele af den finansielle sektor får koncernen til at være mindre optimistisk med hensyn til udviklingen i 2009.

- Det lader til at være en lavkonjunktur, der har bidt sig fast, og som kan blive langvarig, og det må vi beklageligvis tage bestik af, fastslår koncerndirektøren.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125