23948sdkhjf

Unimerco har fokus på energiindustrien på EMO

Også Sunds-virksomheden Unimerco satser stort på dette års EMO-messe. Her vil man blandt andet vise nye værktøjer frem til rustfrit stål og titanium.
Et værktøj, der udfører arbejdet seks gange hurtigere, 60 % billigere og med 37 % mindre omkostninger til hjælpeværktøj. Det var effekten af at bruge en optimeret værktøjsløsning for én af Unimerco’s kunder.

Kunden fra energiindustrien havde brug for at notfræse en “V”-not med en topvinkel på 40 grader i roden af en møllevinge. Ved den gamle metode anvendtes et modificeret 2-skærs ubelagt HSS-langhulsbor. Unimerco’s løsning bestod i en konisk HM-endefræser med fire skær og NTS-HPC skrubgeometri med C7 PLUS nanokomposit-belægning. Den samlede optimering omfattede ni værktøjer, og forbedringerne blev foretaget på hele produktionslinjen.

Løsningen er et eksempel på en af Unimerso’s løsninger på værktøj til emner i vanskeligt bearbejdelige materialer, herunder blade til turbiner. Disse er normalt fremstillet af rustfrit stål eller titanium, der udsætter traditionelt værktøj for et betydeligt slid.

Sammenlignet med traditionelle metoder reducerer Unimerco’s nye profilfræser bearbejdningstiden betydeligt. Unimerco har anvendt en blanding af avanceret design og nyudviklet værktøjsteknologi til at fremstille HM-bestykket rodformsværktøj med præcist udtænkte aksiale vinkler, hvilket sikrer nem, hurtig og præcis bearbejdning. Værktøjet er udviklet for at sikre størst mulig materialefjernelse, forbedre overfladens finish, forlænge værktøjets standtid og sikre stor proces sikkerhed.

Fire gange hurtigere – og længere
Erfaringer fra produktion hos et stort antal kunder viser, at fremføringshastighederne kunne øges så meget, at produktiviteten firdobledes. Unimerco’s værktøjsdesign og -konstruktion reducerer desuden skæretrykket, hvilket kan firdoble værktøjets standtid og forbedre overfladekvaliteten. Virksomhedens fleksible fremstillingskapacitet sikrer hurtig levering af PCD- og hårdmetalværktøj. Unimerco har således leveringstider på ned til fire uger på specialværktøjer.

Mød Unimerco på EMO-messen
Værktøjsløsninger til energiindustrien er ét af Unimerco’s fokusområder på den kommende EMO-messe i Hannover fra 17. - 22. september 2007. EMO er Europas vigtigste messe for metalindustrien.

Unimerco udstiller sine standard- og specialløsninger til bearbejdning af svært bearbejdelige materialer til energisektoren. Desuden udstilles en lang række produkter til andre industrier, blandt andet højtydende værktøjsløsninger til bil-, luft- og rumfarts-, fluid power- og maskinindustrien.

Unimerco kan findes i hal 4 på stand F64.

Kilde: Unimerco - http://www.unimerco.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062