23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nordisk madgigant: ”Manuelt talfedteri slagtede effektiviteten”

Det krævede blod, sved og Excel-flid at komme igennem den månedlige energirapportering for madgiganten HK Scan

”Det var bøvlet og tidskrævende at indrapportere tallene fra energimålerne hver måned. Derfor var vi nødt til at omstille os og gå fuldstændig digitalt til værks”, fastslår Jens Jensen, der er produktions it-ansvarlig i HK Scan – en af de største madgiganter i Norden.

Det krævede blod, sved og Excel-flid at komme igennem den månedlige energirapportering for madgiganten HK Scan, der producerer, sælger og markedsfører svinekød, oksekød, fjerkræ og forarbejdet kød. Jens Jensen, der er produktions it-ansvarlig i virksomheden, forklarer, at det både var besværligt og tidskrævende at aflæse de mange målere manuelt hver måned. Samtidig var aflæsningerne ikke nøjagtige nok, så derfor gav det mening at investere i en digital løsning.

Digital aflæsning er guld værd
Valget faldt på Schneider Electrics power management software EcoStruxure™ Power Monitoring Expert, som bruges både til aflæsning, monitorering og udtrækning af energiforbruget i kontorbygninger og fabrikker. Løsningen giver et knivskarpt billede af energiforbruget i dashboards, så madgiganten har de nødvendige data til at indrapportere energiforbruget.

Slankekur giver ledelsen ro i maven
HK Scan tog fra starten tyren ved hornene og finkæmmede energiforbruget, lokale for lokale og fabriksområde for fabriksområde. På sigt regner de med at få store besparelser på energiforbruget, og dermed nedsætte CO2-udledningen samtidig. Besparelserne finder HK Scan ved at slukke fx store frysere og ventilationsanlæg, der før stod og brugte unødig energi, fordi det ikke var muligt at monitorere energiforbruget.

Det fungerer sådan, at Drift Controlleren får data fra el-, vand- og gasforbruget ind på skærmen, som han sender videre til produktionslederen. Vi og ledelsen er enormt glade for PME’en og dens nøjagtighed,” siger Jens Jensen, der er blevet inspireret af den finske og svenske HK Scan-afdeling, der allerede bruger løsningen.

Fra øvelse til snart mester
”Det var super nemt at sætte komponenterne op og bruge dashboardet fra PME’en,” siger Jens Jensen, der er begejstret over, at løsningen både kan bruges lokalt og globalt, så alle lederne har indsigt i hinandens KPI’er.

Planer om at udvide i den nærmeste fremtid
HK Scan har allerede overvejet at udvide samarbejdet, så man fremadrettet kan indsamle mere data på el og trykluften. ”Det er en løbende proces, men på sigt er planen at udvide samarbejdet, da vi gerne vil have mere data om vores trykluft. Så ved vi, hvad hver afdeling bruger af trykluft pr/kg, hvorpå vi også her kan optimere vores forbrug,” fastslår Jensen, der tænker, at udvidelsen sker inden for den nærmeste fremtid.

Fakta

EcoStruxure™ Power Monitoring Expert
Når I bruger EcoStruxure™ Power Monitoring Expert, så har I mulighed for at optimere energiforbruget og dermed spare penge på bundlinjen. Samtidig gavner det miljøet, da I nedsætter CO²-udledningen.

For yderligere informatione kontakt venligst:
Michael Johansen, Product Application Engineer, Schneider Electric
Tlf.: 28991535
Mail: michael.johansen@schneider-electric.com
Besøg os på: http://www.schneider-electric.dk/da/ 

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062