23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Træfsikker VA-specialløsning

Samarbejdet med Sanistål var med til at sikre, at totalentreprenør Svend Aage Christiansen A/S kunne levere en kvalitetssikker specialløsning til udvidelsen af et rensningsanlæg.

Da Tørslev Renseanlæg i Frederikssund Kommune skulle udvides og optimeres, vandt entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen hovedentreprisen på bl.a. bygninger og kloakleverance – selv om der blev givet tilbud på noget lidt andet end bygherren oprindeligt havde efterspurgt.

Bygherren havde bedt om et tilbud på en stor kloakleverance, hvor rørene skulle være i beton og brøndene i PE. Det skulle være PE-brønde, fordi der i området er kraftig svovlbrinte i spildevandet, som tærer på beton.

”Men svovlbrinten ville jo også tære på rørene, hvis de var i beton, så vi lavede et tilbud, hvor de fik det hele i PE. Det er en dyrere løsning, men vi kunne påvise, at det også er en mere kvalitetssikker og langtidsholdbar løsning, som på den lange bane vil være billigere i drift og vedligeholdelse,” fortæller Lars Brandt, projektleder i Svend Aage Christiansen A/S.

Sanistål leverede
Han valgte Sanistål som hovedleverandør til projektet og fik alle de varer til opgaven, som han kunne herfra. Det var der mange grunde til:

”Sanistål er rigtig gode til at hjælpe med at finde frem til de helt rigtige produkter, fordi medarbejderne hele tiden er opdaterede med, hvad der rører sig af nye ting og nye produkter,” siger Lars Brandt, men derudover kan Sanistål også hjælpe med specialopgaver.

”Sanistål er meget træfsikre, når de skal ud at finde den rigtige leverandør til at løse en specialopgave. Saniståls folk har et stort netværk, og de ved, hvilke leverandører der kan levere netop det, som vi har brug for at få lavet,” siger han.

PE-rørene fik Sanistål fx leveret til en god pris fra en leverandør i Sverige, mens brøndene blev specialfremstillet hos Saniståls leverandør GVA-gruppen.

”Vi fandt faktisk ud af, at brøndene var underdimensionerede. I stedet for 600 mm skulle de være 1250 mm, og en enkelt skulle endda være 2500 mm i diameter og seks meter høj,” fortæller Lars Brandt.

Han afleverede skitser af brøndene til Sanistål, som lavede tegningerne færdige og koordinerede samarbejdet med GVA-gruppen. Skitserne af brøndene er dog udarbejdet af Peter Risgaard Mortensen, som er Projektleder ved Sanistål, ud fra ledningsplan fremsendt af Svend Aage Christiansen.

Svend Aage Christiansen er færdige med kloakentreprisen på Tørslev Renseanlæg, mens bygningerne forventes at stå færdige i begyndelsen af 2018.

Find VA-sortiment her>>

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.078