23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EN388:2016 er nu i spil

De generelle krav til slidstyrke, skær, riv og punktering skærpes. Desuden er der tilføjet en helt ny test af skærehæmmende handsker. Denne test fremgår som et bogstav efter de fire normale cifre under det velkendte hammerpiktogram.

Vi følger med udviklingen og standarderne inden for produktion og test af arbejdshandsker. Det betyder selvfølgelig også, at vi holder et vågent øje med lovgivningen inden for brug og godkendelser af personlige værnemidler. I den forbindelse gør vi dig nu opmærksom på en meget markant ændring af EN388 standarden, der omhandler mekaniske risici for handsker.

Denne standard er nemlig nu blevet opdateret fra 2003 versionen til 2016, hvilket betyder, at man nu er begyndt at udsætte arbejdshandsker for nye krav i forhold til EN388:2016, der erstatter den hidtidige standard. Hvad betyder det så? Jo, der er en række faktorer, der ændres, når vi skal snakke arbejdshandsker.

De generelle krav til slidstyrke, skær, riv og punktering skærpes. Desuden er der tilføjet en helt ny test af skærehæmmende handsker. Denne test fremgår som et bogstav efter de fire normale cifre under det velkendte hammerpiktogram. Denne beskriver, hvor meget vægt, der er blevet brugt ved skæretesten. Der er belastninger fra A-F med F som det højeste.

De fleste skærehæmmende handsker testet efter 2003 standard vil enten få B eller C efter den nye. Det vil også sige, at betegnelserne ”Cut 3-4-5 –handske” inden for den nærmeste fremtid vil begynde at forsvinde, fordi den nye standard erstatter med en ny form for mærkning. Nu skal du altså til at kigge på bogstaver, når det handler om modstand over for skær. Vi står selvfølgelig altid klar til at hjælpe dig og kollegerne. Derfor kan du kontakte os direkte eller søge information om nye standarder her.

Stennevad
Lillebæltsvej 1-3
6715 Esbjerg N
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12591187
P nummer: 1000412249

Kontaktperson

LM
Lasse Mortensen
Partner
+45 61222445 lm@stennevad.dk

Send til en kollega

0.062