23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robotter bygger robotter

Universal Robots er formentlig Danmarks mest omtalte producent af robotter. Det skyldes bl.a. at virksomheden i 2015 blev solgt for knap 2 mia. kr. Nu har Universal Robots smagt sin egen medicin og installeret 5 skruerobotter i sin produktion.

Universal Robots er verdensførende inden for små kollaborative robotter, som er nemme at installere og programmere. Robotterne udmærker sig især ved, at de kan fungere i samspil med mennesker uden brug af sikkerhedsafskærmning. I 2015 ønskede virksomheden at opdatere egne produktionslinjer, fordi den havde fået en volumen, der gjorde det aktuelt.

”Præcis som andre virksomheder skulle vi være klar til at anvende robotter i vores produktion. Nu har et samarbejde med Pehama Productions og Teknologisk Institut gjort det muligt for os at implementere robotter på vores montagelinjer, som laver nogle skrueoperationer på vores robotarm. En robotarm består af seks led, sådan et led monterer vi et gear i, og det er fastspændingen af dette gear, som skruerobotten står for”, fortæller Kurt Hansen, Production Engineer i Universal Robots.

Udvikling af robot til Universal Robots

Pehama Productions A/S er leverandør af automatiseringsløsninger til den danske industri. Det var dem, Universal Robots kontaktede, da de var på jagt efter en robotløsning til at automatisere deres produktion.

”Den type af automatiseringsløsning, som Universal Robots efterspurgte, består både af en hardware og en software del. I forhold til skruerobotten havde vi blandt andet den udfordring, at skruerne skal skrues i, mens både skruetrækker og robot kører rundt. Da jeg vidste, at Teknologisk Institut havde arbejdet med dette, kontaktede jeg dem, og vi fik hurtigt sat et samarbejde i gang. I samarbejdet har vi haft stor glæde af Teknologisk Instituts omfattende viden om software og deres viden om, hvordan man programmerer robotten til at finde det hul, den skal sætte en skrue i”, fortæller Frank Damkjær, salgschef i Pehama Productions A/S.

Robotter bevarer arbejdspladser i Danmark

Frank Damkjær og Kurt Hansen ser begge meget positivt på udviklingen inden for robotter, og på den stigende brug af robotter i dansk produktion.

Læs hele artiklen her

Billede: Universal Robots

Denne case er udgivet i publikationen “Mere damp på de digitale kedler”. Læs rapporten her

Ude efter rådgivning – ansøg om tilskud!

Er du en lille eller mellemstor virksomhed, og har du potentiale og ambition om at vækste? Så kan du nu ansøge om at få rådgivning om automatisering og digitalisering af din produktion med hjælp fra “Erhvervspartnerskabet for Avanceret produktion”, som GTS-nettet er en del af. Formålet med erhvervspartnerskabet er at fremme en teknologisk og digital omstilling i de små- og mellemstore produktionsvirksomheder.

Læs mere her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.063