23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye mesterskabsmaskiner på Herningsholm

Salgschef Torben Friis fra Flextek (tv) sammen med Søren Steffensen foran en af de nyindkøbte Okuma-drejebænke.

Herningsholm Erhvervsskole har opgraderet sin maskinpark med to topmoderne Okuma-drejebænke, som er vant til at få opmærksomhed fra de unge.

Vi skruer tiden lidt tilbage til februar 2016. Stedet er Fredericia, hvor der blev afviklet DM i Skills. To fabriksnye Okuma-drejebænke er i centrum. Det er dem, de dygtigste industritekniker-lærlinge skal dyste på udi de spåntekniske discipliner.

Nu har de to drejebænke skiftet adresse og udgør de maskinmæssige flagskibe på Herningsholm Erhvervsskole i Herning. Flextek installerede og klargjorde maskinerne til studiestarten i august.

I øvrigt erstatter de nye maskiner et par nedslidte Okuma-maskiner, som blev leveret i 80’erne. De tilhørte den første generation af CNC-styrede drejebænke.

De nye maskiner hedder Okuma LB-3000 EX II MY C 950. Det er en bundstabil drejebænk med roterende værktøjer og Y-akse samt OSP 300-styring. Maskinen matcher kravene jævnfør uddannelsespensum og kan både dreje og fræse og dermed bruges til at producere komplekse emner på én arbejdsproces. Det er emner, som før krævede flere manuelle håndteringer og opspændinger.   

”Vi er nødt til at følge med tiden og have tidssvarende maskiner her på skolen. Vores maskiner skal afspejle den teknologi, der bliver brugt ude hos virksomhederne,” siger uddannelsesleder Søren Steffensen, som har ansvaret for uddannelsen af industritekniker-lærlinge på Herningsholm Erhvervsskole.

Det er de helt rigtige maskiner for os. De giver os en kæmpemæssig opgradering,” påpeger han.

Vækst i sigte

Med finanskrisen fulgte nogle år med dalende elevtal på industritekniker-uddannelsen på Herningsholm, der er den erhvervsskole i landet, som udklækker flest industriteknikere. Antallet af elever er nu på vej op igen, og som noget nyt er der flere piger på holdene, og mange af dem er i øvrigt over 25 år.

Herningsholm er også kendt for at køre sit talentspor, som er iværksat sammen med DI, med unge, der brænder for at arbejde med bl.a. programmering, opspænding af værktøjer, drejning og fræsning. De følger ganske enkelt undervisningen på et højere niveau.

”Vi kan konstatere, at eleverne på talentsporet er attraktive, og de har allerede lærepladser, når de tilmelder sig talentsporet. Men ellers må vi se i øjnene, at det er fortsat er svært at rekruttere de unge. Det hænger givetvis sammen med manglende kendskab til faget og de store muligheder, uddannelsen giver,” vurderer Søren Steffensen.

Flextek a/s
Kildeparken 30
8722 Hedensted
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17951831
P nummer: 1001396533

Send til en kollega

0.031