23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Automation i højt gear

På et år er Welltec gået fra at have nul til ni robotceller og har hentet 90 procent af de outsourcede opgaver hjem til Danmark. Nu er gazellevirksomheden indstillet til DIRA Automatiseringsprisen 2016.

Welltec A/S har speedet automatiseringsprocessen op på hovedfabrikken i Allerød. Men i denne artikel er fokus rettet mod virksomhedens nye fabrik i Esbjerg, som åbnede i sommeren 2014, og som rummer 6000 kvadratmeter produktion.

Planen med den nye fabrik er, at det outsourcede underleverandørarbejde skal hentes hjem – primært fra danske underleverandører – og produceres i Esbjerg. Med nyt automatiseret udstyr, som er gearet til ubemandet produktion, kan Welltec konkurrere på kvalitet og emnepriser og får derudover styrket sin fleksibilitet, når det gælder produktionsplanlægning og leveringsevne.

Welltec har specialiseret sig i avanceret oliebrøndsteknologi, som kort fortalt bruges til at hente olien op fra undergrunden.

Maskinholdet i Esbjerg er sat med følgende enheder: I det første FMS-lignende anlæg kører en 500 kg Motoman-robot på et 14 meter langt skinnesystem, som er robottens 7. akse. Den forsyner en 55 tons tung OKUMA Multus B750 W 4000 – stor som en togvogn – og en OKUMA LB-3000 EX II. En tredje maskine er på vej ind i FMS-anlægget; der er tale om en OKUMA Multus B400 II.

Robotcelle nummer to er under opbygning ved siden af. Her er det en 280 kg Motoman-robot, der indtil videre forsyner en OKUMA Multus U4000. Planen er, at anlægget skal rumme fire spåntagende maskiner.

Maskiner og robotter bliver leveret, installeret og integreret af Flextek, der ifølge Welltec fungerer som en rigtig god og innovativ sparringspartner.

DIRA Automatiseringsprisen 2016 overrækkes ved åbningen af Automatik-messen i Brøndby 13. september.

På billedet ses Projektingeniør Preben Nyhus fra Flextek i dialog med fabrikschef Vagn Nielsen om robotteknologi på fabrikken i Esbjerg.

Flextek a/s
Kildeparken 30
8722 Hedensted
Hedensted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17951831
P nummer: 1001396533

Send til en kollega

0.048