23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GPV International automatiserer bearbejdningscenter og LANG prægestation

Hos GPV International i Tarm har man med en BILA RoboPower T850 valgt at automatisere et eksisterende DMG bearbejdningscenter.

I denne løsning har man tilmed valgt, at automatisere processen omkring en LANG prægestation. Med en ROI på under 2 år, styrker denne løsning GPV’s konkurrencemæssige position.

GPV International ønskede at automatisere manuelle håndteringer foran et DMG bearbejdningscenter med det formål at få fremstillingsprisen ned og få flere spindeltimer i døgnet.  For at løse denne opgave investerede virksomheden i en BILA RoboPower T850.

Op til 60 timers øget produktionstid – hver uge
GPV havde et stort ønske om at udnytte de eksisterende maskiner i langt større grad, end der har været mulighed for ved manuel betjening. Der kan nu med BILA RoboPower køres flere timers ubemandet produktion i hverdagen end man turde håbe på, og i enkelte weekender køres helt op til 40 timers spindeltimer uden uddannet mandskab til stede. Herved skaber løsningen mere kapacitet på eksisterende maskine og dermed lavere enhedsomkostninger. Anders Andersen udtaler:

”Investeringen i BILA RoboPower har allerede skabt synlige resultater på bundlinjen. Vi er blevet langt mere konkurrencedygtige og vi kan derfor byde ind på opgaver, hvor vi ikke tidligere har kunnet begå os.”

ROI på under 2 år
I projektet blev der udarbejdet en business case, som viste 20 timers ekstra produktion i ugen og en ROI på ca. 2 år. BILA RoboPower præsterer bedre end dette, hvilket også skyldes øget fokus på planlægning fra GPV’s side. Derfor er ROI’en nu under 2 år.

”BILA RoboPower er den første robotløsning, vi har implementeret i vores produktion. Samarbejdet med BILA forløb rigtig godt, og vi er meget tilfredse med løsningen. Vi har fået øjnene op for de muligheder, der ligger heri, og det er helt klart den vej, vi skal gå i fremtiden.” slutter GPV’s Production and Purchasing Manager Anders Andersen.    Sammen med GPV arbejder BILA nu på at implementere en tilsvarende løsning på GPV’s fabrik i Bangkok.

Automatiseret LANG prægestation
Tidligere blev bearbejdningscentret serviceret manuelt af en maskinoperatør, som først prægede emnerne i en LANG prægestation for derefter at placere dem manuelt i et skruestik i bearbejdningscentret.

I dag placeres emnerne på et ladebord i robotcellen. Herefter hentes emnerne med robotten og placeres i prægestationen fra LANG, som er monteret på robotcellen og styres af robotten. Emnerne præges, hvorefter robotten flytter emnet ind i et pneumatisk Schunk skruestik i bearbejdningscentret. Når emnet er færdigbearbejdet, henter robotten emnet i bearbejdningscentret, og placerer det tilbage på ladebordet. Foruden automatiseringen af manuel håndtering ind og ud af bearbejdningscentret, sparer det også manuelt arbejde omkring håndteringen af emner i prægestationen fra LANG, og man kan hér nøjes med et enkelt skruestik. På ladebordet kan emnerne stakkes. Hos GPV har man ofte 80 emner på bordet af gangen.

”BILA’s løsning var bare bedre end de andre løsninger, vi overvejede. BILA RoboPower er et meget simpelt koncept, som kan betjenes af alle. Dét at den er så fleksibel og betjeningsvenlig, tiltalte os rigtig meget. Økonomien var selvfølgelig også en vigtig spiller, og her var tilbagebetalingstiden på BILA RoboPower også væsentlig bedre.” fortæller GPV’s Production and Purchasing Manager Anders Andersen.        

BILA RoboPower gennemgik en simpel ombygning for at sikre en nem betjening ved opstart. Dette betyder, at BILA RoboPower ikke kræver uddannet mandskab, hvilket er en stor fordel for GPV, da man med denne løsning anvender aftenhold fra andre afdelinger til opfyldning og opstart.

GPV International
GPV International er en dansk EMS outsourcing partner med pladebearbejdning og spåntagende bearbejdning som en vigtig del af det samlede koncept.  Der er ca. 1.000 medarbejdere tilknyttet virksomheden heraf 200 medarbejdere i Danmark.

BILA A/S
Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894
P nummer: 1000321731

Send til en kollega

0.063