23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ventilation til superskole på Færøerne

Saniståls Eksportafdeling er med som leverandør til Færøernes hidtil største bygning – et 19.200 m2 stort uddannelsescenter på en fjeldskråning uden for Torshavn.

Det er den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels og hans firma BIG, der har slået stregerne til Færøernes nye superskole. Der er tale om ikke mindre end det største byggeprojekt i færøsk historie: et 19.200 kvadratmeter stort uddannelsescenter beliggende på en fjeldskråning lidt uden for Thorshavn, 100 meter over havets overflade og med 360 graders panoramaudsigt over land, vand, by og natur.

Centret skal danne rammen for alle ungdomsuddannelser i hovedstadsområdet og huse Færøernes Gymnasium og HF-kursus, Teknisk Skole samt Færøernes Handelsskole med i alt 1.200 elever og 300 undervisere. Uddannelsescentret er udformet som en hvirvel af liv og læring og er tænkt som en arkitektonisk fortolkning af det karakteristiske færøske kuperede landskab af trapper, terrasser og plateauer.

Optimal fragt

Når byggeriet står færdigt og klar til brug efter sommerferien, vil Sanistål have haft en finger med som leverandør til det meget flotte bygningsværk. De første læs med byggematerialer fra Sanistål er for længst leveret til byggepladsen, hvor installatørvirksomheden Demich er ansvarlig for byggeriets ventilation og procesudsugning.

”Vi leverer og pakker alle ventilationsrør, bøjninger og fittings, som Demich skal bruge. Derudover leverer vi også armering til byggeriets hovedentreprenør,” siger Henrik Nielson, salgschef i Saniståls Eksportafdeling. Omkring ventilationsdelen er det Lindab, som Sanistål bruger som leverandør. De to virksomheder har et godt samarbejde i Nordatlanten, hvor Saniståls ekspertise, når det gælder om at pakke materialer i containere så optimalt som muligt, kommer begge parter til gavn. Fragt er en betydelig post, når det gælder salg til f.eks. Færøerne, og Saniståls måde at pakke på er med til at holde prisen nede for slutkunden. ”Da vi for eksempel modtog de første fem vognlæs med ventilationsmaterialer fra Lindab, lykkedes det os i afdelingen at pakke det sammen til ét enkelt læs,” fortæller Henrik Nielson.

Praktisk levering
Når installatørvirksomheden Demich på Færøerne valgte Sanistål som leverandør, skyldes det en blanding af pris, kvalitet og levering, fortæller direktør Torbjørn Hansen. ”Vi har et godt samarbejde med Sanistål omkring bl.a. VVS. Samtidig er vi glade for produkterne fra Lindab, som har en god kvalitet, og i denne sag kunne vi også få en god pris. Dertil er fragten praktisk for os,” siger Torbjørn Hansen. Når Demich modtager et vognlæs med Lindab produkter på byggepladsen uden for Thorshavn, har Sanistål i pakningen taget højde for, hvilke områder i byggeriet Demich er nået til. ”På den måde får vi de produkter, som vi skal bruge, når vi skal bruge dem. I det hele taget er fragten af ventilation altid en udfordring, når det skal herop. Det fylder meget, og der er meget luft, men det fungerer rigtig godt, når Sanistål har stået for det,” siger Torbjørn Hansen.

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.033