23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske sygehuse kan spare millioner med tør-transformere

Rigshospitalet valgte tørtransformere fra Schneider Electric, da de skulle udskifte en række udtjente olie-transformere. Det giver nu øget sikkerhed og store energibesparelser.

Rigshospitalet valgte tør-transformere fra Schneider Electric, da de skulle udskifte en række udtjente olie-transformere. Det giver øget sikkerhed og store energibesparelser, som imødekommer de politiske og ledelsesmæssige krav. Rigshospitalet kan nu sænke spændingen fra 400 til 380V, hvilket sikrer energibesparelser for op mod 3.6 mio. kr. om året.

Danske sygehuse står overfor en række udfordringer, når de skal leve op til de politiske krav til fremtidens sygehusvæsen. Her går krav om kapacitet og øget effektivitet hånd i hånd med krav om besparelser. På Rigshospitalet er energibesparelser en central del af løsningen, og indkøbet af nye tør-transformere fra Schneider Electric spiller en aktiv rolle i at imødekomme kravene til effektiv hospitalsdrift. Valget af transformere bunder i tre årsager, fortæller Preben Byberg, der er el- og maskinmester på Rigshospitalet:

"For det første skal vi spare på vores energiforbrug. Det er et ønske fra både hospitalets ledelse og et politisk krav fra Region Hovedstaden. For det andet skulle vi udskifte et antal gamle, udtjente transformere, og for det tredje er vi i gang med tre nybyggerier."

Derfor har Rigshospitalet indkøbt 27 nye Trihal-tørtransformere fra Schneider Electric, der bl.a. sikrer energibesparelser og øget sikkerhed.

Lavere spænding giver lavere el-regning
De nye tør-transformere erstatter hospitalets gamle olietransformere, og det giver både energibesparelser og højere sikkerhed.

"Med nye transformere kan vi sænke forsyningsspændingen fra 400 til 380 volt i de gamle bygninger med installationer designet til 380V. Beregninger viser, at det kan give os en besparelse på mellem tre og seks procent af el-forbruget forklarer Preben Byberg.

Med en årlig el-regning på ca. 60 millioner kroner vil en nedsættelse af forbruget med mellem tre og seks procent årligt udløse en kontant besparelse på op til 3,6 millioner kroner på Rigshospitalet.

Hertil kommer fordelen ved øget sikkerhed, fordi der - i modsætning til olietransformere - ikke er eksplosionsfare med tørtransformere. Desuden bidrager Trihal-tørtransformere til yderligere energibesparelser, fordi Trihal er kendetegnet ved at have et meget lavt egetforbrug af strøm.

"Med tør-transformere er vi mere frit stillet i placeringen af transformere i de nye bygninger. Det er vi, fordi kravene til brandsikring ved tør-transformere ikke er lige så omfattende som ved olietransformere," siger Preben Byberg.

Derfor kan Rigshospitalet nu placere tør-transformere i en kælder, selv om der fx er operationsstuer eller sengestuer på etagen over.

Viser vejen for andre
Ifølge Steen Falk, der er Segment Manager i Schneider Electric, går Rigshospitalet forrest og viser, hvordan valget af transformere kan spille en aktiv rolle i hospitalernes strategiske arbejde med energieffektiviseringer.

"Tør-transformere giver en række fordele, der er oplagte for sygehuse og hospitaler med ældre installationer, der snart skal udskiftes. Det kan betale sig at sænke forsyningsspændingen i forhold til energiforbruget, og der er sikkerhedsmæssige fordele ved at vælge moderne tør-transformere som alternativ til olietransformere. Det er derfor oplagt, at andre hospitaler lader sig inspirere af Rigshospitalets projekt,” forklarer Steen Falk, der samarbejder med en lang række danske hospitaler.

Udvidelsen af Rigshospitalet omfatter en ny hospitalsfløj, kombineret administration og patienthotel samt en topmoderne, fuldautomatisk sterilcentral. Det Nye Rigshospital forventes af stå færdigt i løbet af 2018

Fakta:
Udskiftning af udtjente olietransformere til Trihal-tørtransformere fra Schneider Electric giver Rigshospitalet en række fordele:

• Sænkning af forsyningsspændingen fra 400 til 380V i bygninger med installationer designet til 380V

• Forventet energibesparelse på tre til seks procent af nuværende forbrug

• Øget sikkerhed - ingen risiko for eksplosion eller brand

• Lavt egetforbrug i transformere bidrager yderligere til energibesparelser

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.031