23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvordan undgår man at få fingerne i klemme i en 10 kg tung låge?

Vi har fundet en løsning for en af vores kunder som er vindmølleproducent, som ønskede at dæmpe lukningen af en 10 kg tung låge i vindmøllehusets gulv.

I mange år har vi anbefalet og solgt oliefyldte dæmpere til applikationer, der kræver en langsom og dæmpet lukning. Dæmperne var udformet som almindelige gasfjedre, men var uden tryk og fyldt med olie.
Denne løsning blev også anvendt af en af vores kunder som er vindmølleproducent, som ønskede at dæmpe lukningen af en 10 kg tung låge i vindmøllehusets gulv. Kravet var blandt andet, at lågen skulle kunne lukke i et så langsomt tempo, at ingen ville få lågen i hovedet eller få fingrene i klemme.

De oliefyldte ”gasfjedre”, vi brugte til lågen, fungerede sådan set, men det stod hurtigt klart for os, at lågen blev udsat for en hårdhændet håndtering, der ikke matchede de relativt fintfølende gasfjedre. Vi gik derfor i gang med at finde en alternativ og mere holdbar løsning.
Udgangspunktet for vores søgning var toiletbrættet med dæmpning. Når man kan få et toiletbræt til at lukke ganske langsomt i, måtte vi kunne gøre det samme med en 10 kg tung låge. Vi fik produceret en dummy af lågen og prøvede et utal forskellige produkter, som i teorien burde kunne løse opgaven. Det viste sig dog sværere i praksis, særligt pga. lågens størrelse - 80x80 cm. Ingen af de hængsler, vi afprøvede, var kraftige nok til at sikre en ensartet og langsom lukning, så det gjaldt om at få fingrene væk, før lågen knaldede i med et brag.

Endelig afprøvede vi et japansk produceret olie-fyldt hængsel, som vi var stødt på i vores søgning. Der skulle godt nok 4-5 hængsler på lågen for at opnå den ønskede dæmpning, men så fungerede det til gengæld lige så godt som på toiletbrættet. Vi kunne dermed præsentere kunden for en langt bedre løsning.

Megatrade har efterfølgende erhvervet agenturet på disse hængsler, fordi vi ser et stort potentiale i denne alternative måde at dæmpe låger og luger på.

Megatrade
Gungevej 5
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK51650719
P nummer: 1001972295

Send til en kollega

0.063