23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Q-System mærker opsvinget

Den østjyske leverandør af transportanlæg kom godt ud af 2014/2015, og direktør Niels-Erik Lundvig forventer, at opturen fortsætter.

Der var markant vækst på både top- og bundlinje hos Q-Transportmateriel – Q-System i 2014/2015. Bruttofortjenesten steg med 8,3 mio. kr. til 22,6 mio. kr., og det beskedne overskud før skat i 2013/2014 på 54.567 kr. blev forvandlet til et plus på 5,6 mio. kr.

- Vi kan bare sige, at vi er kommet tilbage på sporet. Som så mange andre har vi ligget i mølposen hos kunderne under krisen. Vi sælger produktionsudstyr, og det investerer man ikke så meget i, når der er krise, konstaterer Niels-Erik Lundvig.

Eksportmarkederne rykker
Galten-virksomheden har dog ikke siddet stillet og ventet på de bedre tider. Der er investeret i nye produktlinjer og opbygget en ny distributionsstruktur i Europa, og det er de tiltag, man nu ser resultaterne af.

Op mod 75 procent af virksomhedens anlæg går til eksport, og der var da også god fart i de udenlandske ordrer i 2014/2015.

- Vi kan se, at landende omkring os rykker, og vi har forespørgsler fra hele den nordlige halvkugle. Vi har lavet et datterselskab i Sverige for at være tættere på vores kunder, og vi har mange hundrede referencer i Sverige, hvor de fleste af de største koncerner bruger Q-systemer. Vi kan se, at Sverige også har den største BNP-vækst i Europa, og derfor satser vi kraftigt i Sverige. Og det giver i allerhøjeste grad bonus, forklarer Niels-Erik Lundvig.

- Syd for os begynder det også lige så stille at vågne op. Snakker vi segmenter, så gør vi det meget i produktionsvirksomheder, men vi har også øjnet vores muligheder i gammelkendte brancher som for eksempel hospitalssektoren. Vi leverer for øjeblikket et større anlæg til Herlev Sygehus og har i årtier leveret til hospitaler, når vi taler for eksempel rullecontainere, uddyber han.

Forventer yderligere vækst
Niels-Erik Lundvig understreger, at 2014/2015-resultatet bare er begyndelsen på opturen. Han forventer sig nemlig meget af de kommende år.

Læs også: Q-System bygger bro med Vedum Kök & Bad i Sverige

- Vi forventer at se noget mere frugt af de bestræbelser, vi har gjort. Lige nu tyder alt på, at det resultat vi havde i 2014/2015 kun er opstarten til, at vi kommer tilbage på et før-kriseniveau, forklarer han, og slutter:

- Vi accelerer meget måned for måned nu.

Q-Transportmateriel A/S ▪ Q-System
Hjaltevej 16, Skovby
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16440973
P nummer: 1001099712

Send til en kollega

0.047