23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Deformationsanalyse giver ny viden

På hi15 fremviser Zebicon statisk deformationsanalyse i 3D, som kan give værdifulde oplysninger om, hvordan et emne reagerer ved mekanisk eller termisk påvirkning.

Forestil dig en parabol, der sættes op både i Grønland og på en altan i Sydspanien. Der er markant forskel på de temperaturer parabolen bliver udsat for, og alligevel forventes det, at den opererer perfekt i begge scenarier. Med TRITOP deformationsanalyse er det muligt at dokumentere og klarlægge de specifikke deformationer, der sker med et emne ved termisk eller mekanisk påvirkning, og således fejlfinde eller tage højde for deformationerne allerede i designfasen.

Deformationer illustreres visuelt
En deformationsanalyse udført med TRITOP målesystemet er en statisk proces og består af to eller flere opmålinger. En opmåling før emnet påvirkes termisk eller mekanisk og en opmåling efter. De to målinger sammenholdes og kulørte vektorer viser deformationerne i de enkelte koordinater. Eksempler på deformationsanalyser, som kan udføres med systemet, er kulde/varmepåvirkning, vægt, tryk og træk.

”Denne form for deformationsanalyse er meget visuel, og gør det nemt for kunden at forstå resultatet. Vektorernes længde og retning synliggør deformationen, og derudover lægger softwaren farver på vektorerne, så varme farver indikerer en positiv forskydning og kolde farver en negativ,” fortæller Kvalitets- og måletekniker Anders Hartwig fra Zebicon, som er dansk distributør af TRITOP målesystemet, og som laver serviceydelser baseret på systemet.

Softwaren har desuden en række andre funktionaliteter til uddybende analyse og inspektion.

3D måling baseret på fotogrammetri
TRITOP CMM fra tyske GOM er en optisk koordinatmålemaskine baseret på fotogrammetri. Teknologien er designet til at definere præcise 3D positioner på markører og synlige elementer. I praksis sættes et referencemærke/klistermærke på emnet, der hvor der ønskes et koordinat, og herefter tages der billeder af hvert mærke fra forskellige positioner. Softwaren omregner de mange billeder til præcise 3D koordinater, som kan bruges til geometrisk målsætning eller til deformationsanalyse, hvor flere målinger sammenlignes. To certificerede kalibreringsstænger sikrer præcision og sporbarhed i opmålingen.

TRITOP CMM er et mobilt og robust system, og det kan derfor bruges til 3D opmåling on-site, også under ekstreme forhold.

Oplev statisk deformationsanalyse på hi15
Zebicon står klar på stand K-8256 til at demonstrere TRITOP deformation. De besøgende kan opleve, hvordan varmepåvirkning får et emne til at deformere, og få en snak om mulighederne med deformationsanalyse i egen virksomhed.

Zebicon A/S
Hedegårdsvej 11
7190 Billund
Billund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26674867
P nummer: 1009187053

Kontaktperson

Katja Ramsing
Salgschef
+45 41964956 kr@zebicon.com

Send til en kollega

0.047